Maak je (vakantie) grenzen

Maak je vakantiegrenzen; kaarten in een rek.

De zomerperiode is er, en misschien ga je met vakantie. Vaak kies je dan voor een heel andere manier van leven. Bijvoorbeeld in een klein huis, een tent, of met alleen wat tassen en een fiets. Je neemt een uitgekiende hoeveelheid spullen mee in een koffer en laat je e-mail voor wat het is. Je begrenst bepaalde mogelijkheden, want dán kun je met volle teugen van een andere omgeving genieten. Je wordt handig in het omgaan met minder spullen, verzint creatieve oplossingen, en hebt, nu zonder tv of computer, eindelijk tijd voor dat boek.

Die ‘truc’ kun je ook toepassen in het dagelijks leven! Met minder te kiezen, hou je tijd over voor dingen die je (ook) graag wil doen. Ter overdenking:

** Beperk de tijd dat je op internet struint of social media bekijkt. Op vakantie doe je het misschien alleen ‘s avonds even; waarom nu ook niet?

** Vaak neem je van vakantie toch nog een stapel ongedragen kleding mee terug. Je hebt altijd een paar favorieten. Heb je echt zoveel kleding nodig die je nu in je kast hebt? Als je een aantal kledingstukken hebt die goed te combineren zijn, heb je minder nodig. En het betekent ook minder nadenken, minder keuzes hoeven maken.

** Ben je handig geworden met simpele keukengereedschappen? Misschien kun je eens kijken of er apparaten zijn die al jaren werkloos in de keuken staan. Je werkt veel makkelijker als je meer overzicht hebt in de keuken.

** Ruimte om je heen is fijn. Als je een goede zit- en eetplek hebt, heb je niet veel meer nodig. Althans, als je veel buiten leeft. In huis, met koud of slecht weer is het natuurlijk iets anders, maar misschien kunnen er ook minder spullen in huis staan. Zodat je meer ruimte om je heen krijgt.

Oja – PS Souvenirs – neem vooral iets bruikbaars mee, of iets wat ‘op’ gaat, – of iets waar je echt heel blij van wordt als je het straks thuis weer ziet. 🙂