Over Ellen

Sinds 2000 ben ik zelfstandig professional organizer, het geweldige beroep waarmee ik mijzelf en mijn klanten blij maak. Ik vind het leuk om slimme organiseer oplossingen te bedenken, ruimtes goed te gebruiken en handige overzichten te maken. Het geeft zo’n voldaan gevoel als met soms enkele praktische ingrepen, mensen weer ruimte krijgen. Ruimte in brede zin. Het is zo jammer als je niet toekomt aan de dingen die je echt graag wil doen. Uitpuilende kasten of volgepropte agenda’s, een rommelige werkplek of een onoverzichtelijk fotoarchief, ik ga samen met de mensen aan de slag in huis, kantoor of atelier. Ik heb veel geduld en werk graag met mensen die open staan voor nieuwe dingen. Ik streef naar duurzame oplossingen, op elk vlak.

Ik heb enkele planners ontwikkeld, die vooral creatievelingen en drukke millennials kunnen helpen om de dingen te doen die ze willen, en ook móeten doen.

FOTO ORGANIZER

Sinds 2018 ben ik (gecertificeerd) foto organizer. Foto’s spelen mijn hele leven al een grote rol. Zowel om ze te maken, als om ze te bewonderen. Ik vind het dan ook een ‘kers op de taart’ van mijn carrière om nu als foto organizer aan het werk te zijn. Er is op dat gebied veel behoefte aan overzicht en ‘er iets mee doen’. Ik werk zowel met analoge foto’s als met digitale, help met organiseren en veiligstellen, én ik maak fotoboeken en collages.

Ik vind het leuk én belangrijk om op de hoogte te blijven van zaken waar ik in mijn werk mee te maken krijg. Kennis en inspiratie doe ik op bij trainingen, workshops en congressen in Nederland, USA en Groot Brittannië, én door samenwerkingen met collega (foto) organizers, in binnen- en buitenland.

      


Ik ben sinds 2000 lid van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging van professional Organizers. De NBPO is mijn achterban, van collega’s en professionaliteit. Ik heb een jarenlange en brede ervaring met organizing projecten bij zowel particulieren als bedrijven. Ik was tot 2019 zes jaar lang één van de zes trainers van de NBPO Basistraining professional organizer, en heb met veel plezier collega-organizers getraind en op weg geholpen.


 

Sinds 2017 ben ik lid van The Photo Managers (voorheen APPO), de Amerikaanse vereniging van professionele Foto Organizers. Fijn om daar veel expertise en kennis te halen, en inmiddels ook zelf over te kunnen dragen. Sinds juli 2020 ben ik ‘Certified Member’ van The Photo Managers en één van de “Regional Leaders’ van de Europese leden. Ik heb al veel vriendschappen gesloten tijdens (online) bijeenkomsten en conferenties. Met mijn Masterclass groep heb ik regelmatig bijeenkomsten; we houden elkaar scherp en wisselen veel praktijktips uit.

Met 5 collega foto organizers ben ik in 2018 de FON, Foto Organizers Nederland, gestart. Een samenwerkingsverband om het foto organizen in Nederland op de kaart te zetten. We geven veel informatie via onze website en social media, in onze workshops, masterclasses en ook online cursussen.