Foto’s vertellen een verhaal

Foto’s zijn verhalen. Foto’s hebben tijd, mensen, gebeurtenissen, ontwikkelingen, spullen vastgelegd. Hoe mooi is het niet om met foto’s dat verhaal te vertellen, een tijdlijn of een generatie te laten zien? Dat kan heel uitgebreid, maar ook klein en overzichtelijk. 

Ik help je graag op weg of maak samen met of voor je een waardevol overzicht, al dan niet uitgewerkt in een affiche, of boek. Of een tijdlijn op een muur, met ingelijste foto’s. Het speurwerk kunnen we samen doen, of ik doe het alleen, met duidelijke afspraken natuurlijk. Als er foto’s ingescand moeten worden, kan ik daar ook voor zorgen. En het ophangen van de ingelijste foto’s en andere familiezaken, dat doe ik ook!

Foto's zijn verhalen: Vergrote foto's in de expositie 'The many lives of Erike Kessels'  Foto's zijn verhalen: Foto's en collages in lijsten in een gang

Wil je met mij aan de slag met een fotoverhaal: laten we eerst kennismaken; dat is gratis. We bespreken daarna bij jou thuis, in mijn studio of via Skype of Zoom het doel en de mogelijkheden.
Mijn uurtarief is 75,- (dit is incl. BTW). Bij reistijden langer dan een half uur reken ik een klein bedrag aan reiskosten.

 


je foto’s IN een boek of een collage

Een fotoboek is vaak het doel van het organiseren van de foto’s. Eindelijk een boek vol verhalen. Hoe leuk kan het zijn om ermee bezig te zijn – en hoe fijn en waardevol is het, als het boek klaar is! Een mooi boek wat generaties meegaat. Neem de stap om het te gaan doen. Ik help je met het ordenen van de foto’s en het doel van het boek te bepalen; dan is het vaak al makkelijker om keuzes te maken. Als je wilt maak ík het boek voor je (fysiek of digitaal). Een jaarboek, een boek van je huisdier, van mooie reizen? Of een boek met een hele levensgeschiedenis; ik heb er al enkele gemaakt voor klanten. Foto’s uitzoeken, verhalen en data verzamelen, inscannen en plaatsen, of de analoge foto’s in een boek plakken. Mijn klanten zijn erg blij met de boeken! Ik kan álles uit handen nemen; geef me de oude boeken en dozen met foto’s en ik ga aan de slag – natuurlijk met respect voor het materiaal en het nodige overleg. Ik maak ook geheel op afstand fotoboeken van de digitale foto’s van klanten. Door mijn lidmaatschap van The Photo Managers heb ik zelfs internationale opdrachten.

Foto's zijn verhalen: Fotoboek (kaft) van het jaar 2018  Foto's zijn verhalen: oude foto's, wie staan er op?  Foto's zijn verhalen; mozaiek van digitale foto's

Een collage van een bepaalde gebeurtenis of tijd is ook een mooie manier om foto’s niet ongebruikt te laten. Ook daarvan heb ik er in mijn leven al veel gemaakt. Met mijn grafische achtergrond maak ik er een mooi geheel van. En er zijn nog vele andere mogelijkheden. Toen mijn zoon 30 werd heb ik van 30 x 30 digitale foto’s (van elk levensjaar 30 foto’s, een deel heb ik ingescand) een digitaal mozaïek gemaakt en die bij de fotograaf af laten afdrukken. Een grote wereldkaart, opgebouwd uit die 900 foto’s. Een leuk karwei, en een geweldig resultaat.


Wil je graag aan de slag met mij?  Laten we eerst even kennismaken per telefoon of via videobellen, dat is gratis. Stuur me een e-mail, dan doe ik een voorstel voor een moment daarvoor.
Mijn uurtarief is 75,- (dit is incl. BTW). Ik maak soms ook een projectprijs. Bij reistijden langer dan een half uur reken ik een klein bedrag aan reiskosten. Voor een inventarisatie van het materiaal en van de wensen reken ik mijn uurtarief.