Kleding en cijfers

Kleding en cijfers. Foto van tentoonstelling van Victor en Rolf.

Kleding is een terugkerend organizing thema. Heb je steeds een grote stapel op een stoel – dus die kleding niet in je kast? Misschien is dat het deel van je kleding wat je vooral draagt.

Veel kleding hangt of ligt er nog omdat het misschien nog eens van pas komt. Of omdat die kleur toen in de mode was. Of omdat die broek best duur was, maar niet lekker zit…
Je draagt over het algemeen maar 20% van je kleding en nog eens 10% voor speciale gelegenheden. Dus 70% gebruik je niet of nauwelijks. Misschien een goede reden om de inhoud van je kast eens goed te bekijken…. Met minder kleding heb je bovendien minder kastruimte nodig, en de keuze wordt ook makkelijker.

De Amerikaanse Courtney Carver heeft het Project 333 bedacht. Vier keer per jaar kies je 33 kledingstukken, incl. jassen en schoenen. Alleen die 33 stukken blijven in de kast, en draag je 3 maanden. De rest wordt tijdelijk opgeborgen in dozen.

Door die 33 stukken kleding te selecteren, ga je bedenken en beseffen welke kleding je echt draagt en wat goed met elkaar combineert. Je waardeert de kleding meer en je gaat waarschijnlijk ook minder kopen. Dus ook nog goed voor je portemonnee! Een uitgebreid en leuk ervaringsverhaal lees je hier: www.lauraenjames.com

Wist je dat succesvolle mensen (overigens vooral mannen) vaak hetzelfde dragen? Ze hebben natuurlijk wel meer exemplaren van dat zwarte (Steve Jobs) of grijze (Mark Zuckerberg) shirt, maar ze verliezen geen tijd aan het kiezen van hun kleding… Het is saai én duidelijk, en ze hebben wél een punt 🙂