Privacy Advocate

Bij de start van het nieuwe jaar heb ik de ‘Privacy Advocate’ training van The Photo Managers gedaan. Interessant en belangrijk, zowel voor mijzelf als voor mijn bedrijf en klanten. Als foto organizer (photo manager) zit ik in de voorhoede van het foto organizing proces, en heb daardoor de kans om het zowel voor mijzelf als voor mijn klant zo veilig mogelijk aan te pakken – te zorgen dat foto’s en informatie veilig blijven.

Privacy is een universeel recht. En zonder privacy kun je geen goede veiligheid hebben, dat is ook het motto van de training. Klinkt logisch, maar het is heel goed om te weten wat de begrippen in de praktijk inhouden. En omdat ik door mijn werk vaak digitaal bezig ben, ook met andermans ‘spullen’, wil ik graag zo goed en veilig mogelijk werken, en dat ook mijn klanten leren. Ik heb nu kennis van de risico’s, de gevaren en de ‘bestrijdingsmiddelen’, zodat ik er ook voor kan zorgen dat die veiligheid gewaarborgd blijft.

Heel veel onderwerpen passeerden de revue; in mijn blog vertel ik er meer over!