Speels plannen

Plannen met lego. Lego bord met indeling.

Ben je op zoek naar een speelse manier om activiteiten te plannen, denk dan eens aan Lego. Je hebt het vast wel in huis. Je hebt in ieder geval een grondbord nodig. Heb je veel steentjes en poppetjes, dan kun je je uitleven.

Wil je iets voor de dagen in de week plannen, bijvoorbeeld wie de vaatwasmachine uitruimt, of wie wanneer aan het sporten is, maak dan stickertjes met de namen van de dagen er op en ga met verschillende vormen of kleuren de activiteiten aangeven. Per persoon en per activiteit kun je een poppetje en/of een andere kleur nemen. De activiteiten kun je op een ander bord of op een andere plek op het bord verklaren, ook met stickertjes.

En heb je geen Lego, denk dan aan een metalen bord met magneetjes, een prikbord en op karton geplakte en uitgeknipte plaatjes die je met pins vastzet, etc.