Je werk is een moestuin

Timemanagement. Een moestuin.

Stel je werk of een project van je werk, voor als een moestuin. Die moestuin moet voortdurend onderhouden worden, maar niet al het werk kan of hoeft gelijktijdig te gebeuren.

Een moestuin is, als hij goed bewerkt wordt, heel overzichtelijk. Soort bij soort, en je moet in de gaten houden wanneer iets onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk dat je weet wanneer je iets moet zaaien, oogsten, snoeien, dieven, etc. En harken (opruimen) en onkruid trekken (‘stoorzenders’ wegdoen) is een vast onderdeel van het werk!

Maak een overzicht van je werkzaamheden, hoeveel tijd het per onderdeel kost (eventueel in stukken hakken), én wanneer het gebeuren moet. Vervolgens kun je per dag kijken hoeveel tijd je kunt besteden en een onderdeel van het werk uitkiezen. Dat is het principe van ‘Plan-tation’, mijn boekje met een andere kijk op plannen. Lijkt het je wat, of ben je nieuwsgierig? Hier is een pdf met twee schema’s voor een project. Print het en vul het in met onderdelen van het werk. In het boekje staan schema’s voor projecten, voor een week, voor een dag én voor het huishouden, want met die ‘moestuin’ heeft iederéén te maken. Bij Producten kun je een boekje bestellen.