De Red je Foto’s Maand

The Photo Managers in de USA, waar ik lid van ben, heeft september ook in 2023 weer uitgeroepen tot de ‘Red je Foto’s Maand’ (Save Your Photos Month). Met een maand lang gratis tips, mini-cursussen, verhalen en panel discussies over het organiseren, veiligstellen en genieten van je foto’s en familieverhalen.

De ‘Save Your Photos Month’ is jaren geleden in de USA in het leven geroepen na overstromingen en natuurbranden. Nu dit soort natuurrampen niet eens zo heel erg ver meer van ons bed zijn, is het ook in Europa zaak om de foto’s te gaan redden. En vooral ook: ze redden uit de stoffige dozen, lades en uit elkaar vallende albums. Of redden vanuit de chaos in de computer… Zodat je ze kunt vinden en er eindelijk weer eens plezier aan gaat beleven!

De Foto Organizers Nederland (FON), doen mee aan deze maand vol gratis tips! Elke dag verzorgen we een tip op Facebook, Instagram en LinkedIn. De tips en teksten die The Photo Managers voor hun leden gemaakt hebben, zijn vertaald met soms een ‘Europese draai’ eraan. Volg de FON, de tips worden gedeeld op Facebook, Instagram en LinkedIn. Ik zal via mijn eigen accounts ook nog het nodige delen.

Wil je meer en is de Engelse taal geen probleem? Schrijf je dan in bij The Photo Managers. Je krijgt dan in september naast alle tips in het Engels, ook toegang tot presentaties, panel discussies en veel mini-cursussen, waarvan enkele in een andere taal, o.a. die van mij in het Nederlands. Mijn mini cursus gaat over het gebruik maken van een tijdlijn bij het organiseren van je foto’s. Ook aan een panel discussie over clouds neem ik deel (die wel in het Engels): ‘to cloud or not to cloud’. Over de voor- en nadelen van een cloudservice; het duurzaamheidsaspect – mijn aanleiding om de paneldiscussie te organiseren – komt zeker aan de orde.  Schrijf je snel in, dan weet je zeker dat je vanaf 1 september alle inspiratie op kan doen!