Tem de WhatsApps en foto's op je smartphone

>>> WhatsApps <<<  Krijg je veel WhatsApps, van personen, van groepen? Pas op dat het niet op een overvolle  e-mail inbox gaat lijken.  Tips:

  1. Zet alle meldingen uit; kijk op gezette tijden even wat er gebeurt. Dat is misschien even wennen, en een beetje eng.
  2. Spreek daarom met een paar mensen af om voor dringende zaken een ouderwets sms-je te gebruiken. Dat zie of voel je meteen.
  3. En spreek met de anderen af dat je wat minder snel zult reageren.
  4. Verstuur zelf minder.
  5. Verstuur duidelijke berichten; denk even na of check het voordat je het verstuurt. Snapt de ander het? En ook belangrijk: Is het nodig dat je nu of überhaupt antwoordt?
  6. Wil je aan meer mensen iets sturen? Gebruik de verzendlijst - maak niet meteen een groep.
  7. Hou dit een paar weken vol. Nieuwe gewoontes hebben tijd nodig!

 

>>> Foto’s <<<   Maak en krijg je veel foto’s op je smartphone? Dan krijg je op een gegeven moment een seintje dat er geen ruimte meer is. Maar ook voor het overzicht is het goed als je regelmatig opruimt...  Tips:

  1. Laat de foto’s die je ontvangt per WhatsApp niet automatisch opslaan in je eigen foto-albums. Dit kun je aanpassen, als je WhatsApp opent (iPhone: Instellingen-Chats-voeg toe aan filmrol).
  2. Neem elke week even tijd om foto’s te selecteren. Hou alleen foto’s over die je wil bewaren, of die je nog ergens voor nodig hebt. Doe de ‘eendagsvliegen’, die je hebt gemaakt om even door te sturen, weg. Ben je op reis, schoon dan elke dag je foto’s op.
  3. Zet regelmatig foto’s van je smartphone op je computer, als je ze wil bewaren. Wees daarbij ook kieskeurig, bewaar alleen die foto’s die je, als ze papier waren, in een album zou willen plakken.

 

< VORIGE   VOLGENDE >

Aanmelden Nieuwsbrief
© 2018, Ellen Massaro Disclaimer